نگاهي گذرا به جهان از آيينه ي غزه (پاره ي آخر)

ساخت وبلاگ

10ـ رسانه هاي غربي و منطقه اي:

رسانه‌های غربی و رسانه هاي منطقه اي وابسته به غرب به خصوص رسانه هاي فارسي زبان ( ايران انترناشنال، صدای آمریکا، بي بي سي، من و تو و...) با سانسور شديد خبري، جعل اخبار و شايعه پراكني، فرافكني و ... مشغول وارونه نمايي حقايق و عوض كردنِ جاي ظالم و مظلوم در فلسطين هستند. این رسانه‌ها مبارزین فلسطینی و در رأس آنها حماس و گروههاي فلسطيني را (که در برابر اشغالگری، قتل عام، جنایتها و . . . صهيونيست ها ، از حقوق ملت فلسطین دفاع می‌کنند) ستیزه‌جو و تروریست می‌نامند؛ اما دولتِ اشغالگر، ظالم، جنایتکار و تروریستِ اسرائیل را مظلوم و قربانیِ ترور معرفی كرده؛ و تجاوز و نسل كشي اش را تحت عنوان حقِ دفاع از خود، توجیه می‌کنند. در همان روز هفتم اكتبر ( 15 مهرماه 1402) اخبار و گزارش هايِ فراواني درباره ي وحشيگري، كودك كشي، تجاوز به عنف، رفتار نامناسب با اسرا، كشتار غيرنظاميان و ... از سوي فلسطيني ها و لزوم رعايت حقوق بشر و پايبندي به قوانين بين المللي را پخش كردند. با گذشت زمان كه جعلي بودنِ اين اخبار افشا شد و قصابي مردم مظلوم فلسطين توسطِ غاصبانِ صهيونيست از سرگرفته شد؛ نه در اين باره و نه درباره ي وحشيگريِ صهيونيست ها و نسل كشي در غزه و لزوم رعايت حقوق بشر و قوانين بين المللي دم نزده اند. چرا كه در مهدِ دموكراسي! هرگونه نقد و افشايِ رژيم صهيونيستي و جناياتش به بهانه ي يهودي ستيزي و مبارزه با تروريست ها (مردم و گروههاي مقاوم در برابر اشغالگري و تجاوز و ستم) ممنوع است؛ و در صورت انتشار اين گونه خبرها، خبرنگاران يا خبرگزاري مجازات خواهند شد.

به وضوح مي بينيم كه رسانه هاي غربي و اذناب منطقه اي آنها به هيچ وجه پايبند استقلال، رسالت و اخلاق رسانه اي نيستند؛ و تنها آنچه را كه به دهنِ بزي(آمريكا،غرب و رژيم صهيونيستي) شيرين باشد، پخش مي كنند. يادمان نرفته كه در همين غرب بارها توهين به قرآن و پيامبرِ رحمت و جريحه دار كردن احساسات بيش از يك ميليارد مسلمان را تحت لواي آزادي بيان توجيه كرده و به سلمان رشدي (نويسنده ي كتاب سراسر افترا و توهينِ آياتِ شيطاني) «جايزه يِ آمريكايي آزادي بيان» و چندها جايزه ي ديگر اعطا شده است. سکوت و بعضا حمایت اكثريت رسانه‌های منطقه اي در برابر نسل كشيِ غزه نیز، بسیار دردناك است.

در چنين فضاي خفقان و سانسورِ رسانه اي، شبكه ي خبري الجزیره‌4 يك تنه به اندازه تمام جهان در بازتاب اشغالگری، نسل‌كشیِ وحشیانه و مظلومیت ملتِ یتیم و تنهایِ فلسطین (به خصوص غزّه) نقش داشته و دارد. اين شبكه با نور افشاني بر روي حقايق، چهره ي واقعي آمريكا، غرب و رژيم صهيونيستي را مي نمايد. به راستی در چنين فضایي پخش اخبارهای زنده، دقیق و لحظه به لحظه از ژنوسايد(نسل كشي) فلسطيني ها بسان نیلوفری در مردابِ دنیای متمدن! امروز می‌باشد. آمريكا و رژيم صهيونيستي كه تحمل شنيدن اخبار واقعيِ اين نسل كشي را ندارند، به خلاف تمام قوانين بين المللي و حقوق بشري، در اين مدت با بي شرمي و وقاحت تمام به صورت منظم و برنامه ريزي شده خبرنگارانِ جان بركفِ الجزيره را تهديد و شهيد كرده اند. در طول 6 سال جنگ جهاني دوم تنها 69 خبرنگار كشته شدند و همچنين در مدت 56 سال گذشته در تمام جهان 104 خبرنگار كشته شده اند؛ اما در هشت ماه ِ گذشته تاكنون در غزه 154 خبرنگار شهيد شده اند؛ كه بسياري از آنها به صورت عمدي و آگاهانه هدف قرار قرار گرفته اند؛ كه به نوعي ژنوسايدِ خبرنگارانِ مستقل مي باشد. خبرنگارانِ آزاده و شجاعِ الجزيره بهايِ آزادي بيان و استقلال را با خون خود و عزيزان پرپر شده اشان پرداخت مي كنند؛ چرا كه قصابانِ صهيونيستي علاوه بر خبرنگاران به صورت هدفمند خانواده ي آنان را نيز هدف قرار داده و قتل عام مي كنند.

اين مدعيانِ حقوق بشر و آزادي بيان به خاطر ترس از افشاي حقيقت و علني شدنِ جعل و دروغ پراكني هاي خود در حمايت همه جانبه از غاصبانِ صهيونيستي، به نسل كشيِ خبرنگارانِ حاضر در غزه و ممانعت از ورود خبرنگاران مستقل به آنجا بسنده نكردند؛ و در يك اقدام شرم آور فعاليت شبكه ي الجزيره را در سرزمين هاي اشغالي متوقف و تعطيل كردند. اين مدعيانِ دروغينِ آزادي بيان و رسانه به خوبي سخن «سامانتا پاور»1 كه نسل كشي در كامبوج را مستندسازي كرده است درك كرده اند كه مي گويد: «رسانه ها نمي توانند نسل كشي را متوقف كنند اما مي توانند اقدام بدان را بسيار سخت كنند».

https://www.aljazeera.net/wp-content/uploads/2024/06/34744285-1717205305.jpg?w=770&resize=770%2C1044&quality=80

11ـ مردم آزاده و عدالتخواه جهان

مردم آزاديخواه و عدالتخواه در جهان (به خصوص آمريكا و غرب) علي رغم مانع تراشي ها، مخالفت ها و حتي سركوب و بازداشت و صدور احكام قضايي، بارها و بارها عليه جنايات و نسل كشي رژيم اشغالگر و لزوم توقف جنگ تظاهرات كردند؛ كه هنوز هم ادامه دارد.

در هفتمين ماه از نسل كشي مردم غزه علوه بر مردم، دانشجويان آزاديخواه و مطالبه گراي آمريكا در 58 دانشگاه دست به راهپيمايي و تحصن زدند؛ كه پس از چند روز اين اعتراضات گسترده تر شده و به دانشگاههاي انگليس، فرانسه، آلمان هلند و ...رسيد. اين مردم آزاده علي رغم عدم اجازه تجمعات، آزادي بيان و حتي ورود نيروهاي امنيتي با اسلحه به محيط هاي دانشگاهي و برهم زدن تحصن و سركوب دانشجويان متحصن و بازداشت و دستگيري صدها نفر از آنان، اعتراضات خود را متوقف نكرده اند. با ادامه ي نسل كشي در غزه هر روز تظاهرات و اعتراضات آزادي خواهانه، عدالت طلبانه و شرافتمندانه ي گسترده از كفِ خيابان‌هاي اروپا گرفته تا محوطه دانشگاه‌هاي امريكا و اروپا را شاهد هستيم؛ دانشجويان و اساتيدي كه با شرافت و شجاعت تمام تنفر و انزجارشان را از حمايت دولت‌هايشان از رژيم صهيونيستي و سرمايه گذاري و روابط علمي و فني دانشگاهها با اين رژيم اعلان مي‌كنند.

به جاي مردم و دانشجويان مسلمان ( عرب و غير عرب ) در پايتخت كشورهاي عربي و اسلامي، غالبا مردم و نسلِ دانشگاهي آزاده2 در غرب اند كه مناديانِ حقيقي «حقوق بشر» شده‌اند. جهانِ امروز فريادِ احقاقِ حقوق انسان‌هاي مظلوم فلسطيني را نه از صحنِ پارلمان‌ كشورهاي غربي، اتحاديه اروپا و كميته حقوق بشر سازمان ملل، بلكه از فريادهاي بدونِ بلندگويي مي‌شنود كه از كف خيابان‌ها و محوطه دانشگاه‌ها بلند است؛ فريادهايي كه از ميان انبوهي از نيروهاي نظامي و تحت سيطره تدابير شديد امنيتي به گوش مي‌رسد.

https://www.aljazeera.net/wp-content/uploads/2024/04/%D8%B4%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%A1-%D8%BA%D8%B2%D8%A9-1712370919.jpg?resize=770%2C513&quality=80

12ـ برخي از روشنفكر مآبان وحاميانِ حقوقِ حيوانات و محيط زيست در ممالك اسلامي( عرب و غير عرب):

روي سخنم با كساني نيست كه به دليل ناآگاهي، عدم اطلاع يا دريافت خبر از رسانه هاي غربي و اذنا ب منطقه اي آنان دريافت مي كنند. مخاطبم كساني هستند كه پيگير اخبارند و ژست روشنفكري به خود گرفته و در مورد مسائل مهم و روزِ منطقه و جهان، بخصوص جهانِ اسلام اظهار نظر مي كنند. همان هايي كه در ايام حكومت منتخبِ «محمد مرسي» در مصر مرتب درباره ي خطر اسلامگراها و خطر خشونت عليه زنان و كودكان و عدم رعايت حقوق بشر مي گفتند و مي نوشتند؛ و با بازداشت كاريكاتوريستي كه كاريكاتورِ رئيس جمهور مصر را كشيده بود( علي رغم عدم رضايت «محمد مرسي» به اين كار) صداي اعتراضشان نسبت به فقدانِ آزادي بيان و دستگيري نويسندگان و...گوش عالم را كَر كرده بود؛ اما در برابر كودتايِ «عبدالفتاح سيسي» عليه حكومت منتخب مردمي كه به كمك آمريكا، غرب، رژيم صهيونيستي و دولت هاي عربستان و امارات متحده ي عربي انجام شد؛ و همچنين در باره ي كشتار حدود شش هزار متحصن در ميدان «رابعه» و زنداني كردن هزاران نفر و بستن تمام روزنامه و رسانه هاي مخالفِ كودتا و اعدامِ مخالفين و ... سكوت اختيار كرده؛ و لبخند رضايت بر لبانشان نقش بسته بود. رويِ سخنم با همان هايي است كه تا سه روز پس از عمليات «طوفان الاقصي» بدون توجه به چراييِ اين عمليات، عليه نيروهاي مقاومتِ فلسطيني!، كشتار غير نظاميان بخصوص زنان و كودكان، به اسارت گرفتن زنان و كودكان و افراد سالخورده و رفتار خشن با اسرا از سويِ فلسطينيان سخن مي گفتند؛ و درباره ي پايمال شدنِ حقوق بشر و قوانين بين المللي و لزوم رعايت حقوق بشر دوستانه نوشته و تحليل مي كردند. اين حاميانِ حقوق بشر چرا در طول هشت ماهِ گذشته در برابر اشغالگري رژيم صهيونيستي و نسل كشي در غزه ( كشته و زخمي شدن حدود 130 هزار نفر كه اكثريتشان زنان و كودكان اند) با انواع و اقسام سلاح هاي ممنوعه، عدم اجازه ورود مواد غذايي و تجهيزات دارويي و كمك هاي بشر دوستانه به غزه و تخريب تمامي زيرساخت هاي آن و...، لگدمال شدنِ حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه و قوانين بين المللي توسط رژيم صهيونيستي و همچنين زيرپا گذاشتن قطعنامه هاي جديد شورايِ امنيت و سازمان دادگستريِ بين المللي لاهه و... دَم فرو بسته و سخن نمي گويند؟! آيا همگام با صهيونيست ها، آمريكا و متحدانِ غربي اش، اين مردم مظلوم را انسان نمي پندارند؟

عده اي كه تا ديروز دم از حقوق حيوانات مي زدند و كار را به جايي رسانيده بودند كه در برابر ذبح و قرباني كردنِ حيوانات، به نشانه خشونت عليه حيوانات، اعتراض كرده و نداي مبارزه با خشونت را سر مي دادند؛ چرا امروز در برابر كشته و زخمي شدن مظلومانه بيش از 130 هزار نفر از مردم مظلومِ بي گناه فلسطيني ( كه غالبا زنان و كودكانند) سكوت كرده و اعتراض نمي كنند؟! آيا اين مردمِ بي پناهِ رانده شده را پست تر از حيوانات مي دانند؟ بد نيست بدانيد بنا به گزارش گاردین پارسال در ژاپن فردي را به علت زير گرفتن كبوتري با ماشين و نقضِ قوانینِ حفاظت از حیات وحش دستگیر كردند؛ اما همين ژاپن و ساير اعضاي «گروه هفت»3تاكنون نسبت به نسل كشي مردم مظلوم در غزه نه تنها اعتراض نكرده اند؛ بلكه از حاميانِ رژيم آپارتايد صهيونيستي هستند.

اين افراد به محض كشتار فرد يا افرادي توسط مسلماني ( حتي اگر نام اسلام را هم يدك بكشد) فورا با تعميم آن، تروريست بودنِ مسلمانان و به خطر افتادنِ ارزش هايِ اخلاقي و حقوق بشري را برجسته كرده؛ و بوقِ سرنايِ «اسلام هراسي» اشان گوش عالم را پر خواهد كرد؛ اما اگر همين كار را افرادي غير مسلمان انجام دهند، نسبت بدان سكوت كرده يا آن را به دين و همكيشان وي تعميم نداده و آن را با اختلالات رواني و... توجيه مي كنند. همين رژيم اشغالگر صهيونيستي خود را دولتي مذهبي و يهودي مي داند و در اقدامي نژادپرستانه اعلان كرده كه اسرائيل متعلق به يهوديان است. مقامات عاليرتبه اين رژيم و آمريكا بارها و بارها گرايش مذهبي خود را با زبان و شركت در مراسمات مذهبي و پوشيدن كلاهِ مذهبي يهوديان اعلان كرده اند. اين رژيم علاوه بر اشغالگري، زنداني و شكنجه كش كردنِ صدها فلسطيني و نسل كشي آنها بارها و بارها اقدامات و عمليات تروريستي ( در چهار گوشه ي جهان) انجام داده است؛ و تمام قوانين حقوق بشري و بين المللي را زير پا گذاشته است و... اما تاكنون اين مدعيانِ آزادي و حقوق بشر درباره ي تروريسمِ يهودي يا تروريست هايِ يهودي و يهودي يا صهيونيست هراسي سخني نگفته اند!

اين روشنفكرنماها نيز يا ناآگاهند و يا به عكس آنچه خود را مي نمايند، ارزش هاي اخلاقي و حقوق بشري همچون آزادي، عدالت، كرامت ذاتيِ بشر، ظلم ستيزي و... در درون آنان نهادينه نشده و به صورت ابزاري از آنها استفاده مي كنند؛ و در موضع گيري ها و قضاوتهايشان داراي معيارها و استانداردهاي دوگانه اند.

https://www.aljazeera.net/wp-content/uploads/2024/02/33784833-1708709353.jpg?resize=770%2C513&quality=80

متاسفانه تراژديِ جرگ سوزِ نسل كشيِ غزه همچنان در برابر انظارِ عمومي جهان و بي تفاوتيِ بسياري از سازمان ها و حكومت ها ادامه دارد؛ و هر روز شاهد قتل عام صدها نفر از مردمِ مظلوم، آواره و گرسنه اما عزتمند و صابرِ فلسطين هستيم. روزهاي آينده چهره هاي نقاب دار و مزور بيشتري را در جهان نمايان خواهد كرد...

از خداوند مهربانِ مهروَرز صميمانه خواهانم كه شاهد برافتادنِ نقابهايِ دروغين و برچيده شدن ظلم و ستم و رهايي مظلومين از چنگال ظالمين در سراسر جهان بخصوص در فلسطين و ممالك اسلامي باشيم.

پاوه، حيدر غلامي 16/3/1403

پانوشت ها:

1ـ سیاست‌مدار اهل ایالات متحده آمریکا است که در کابینه باراک اوباما، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد است.

2ـ هر چند حضور دانشجويان مسلمان( عرب و غير عرب ) در اين راهپيمايي و تحصن ها مشهود و غير قابل انكار است؛ اما دانشجويان معترض مجموعه اي از كشورهاي مختلف با مليت ها و اديان و مذاهب و مكاتب فكري مختلف مي باشند.

3ـ گروه هفت (G7) یک سازمان بین‌دولتی متشکل از متشکل از هفت كشور اقتصاد بزرگ و پیشرفته جهانی است. کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به اضافه اتحادیه اروپا (عضو غیرشماری) است. این گروه خود را متعهد به "جامعه‌ای از ارزش‌ها" می‌داند و آزادی، دموکراسی، حاکمیت قانون، پیشرفت و توسعه پایدار از اصول اساسی این کشورها محسوب می‌شود. از سال ۲۰۲۰ اعضای (G7) ، اقتصادهای پیشرفته بزرگ صندوق بین‌المللی پول هستند و بیش از نیمی از دارایی خالص جهانی (بیش از ۲۰۰ تریلیون دلار) ۳۰ تا ۴۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و ۱۰ درصد از جمعیت جهان (۷۷۰ میلیون نفر) را تشکیل می‌دهند ؛و اعضای آن، روابط نزدیک دوجانبه سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی در امور جهانی دارند.

4ـ الجزیره، یک ایستگاه ماهواره ای خبری که در سال 1996 راه اندازی شد، مفهوم جدیدی از رسانه را به جهان عرب ارائه کرد که به مردم و مسائل آنها نزدیک است. الجزیره از طرفداران فراوانِ عربی و غربی برخوردار . موقعیت آن در صحنه رسانه های جهانی با پوشش برجسته جنگ آمریکا در افغانستان در سال ميلادي 2001 و حمله آمریکا به عراق در سال 2003 تقویت شد و به موفقیتی بی نظیر دست یافت.

این مسیر پر از گل رز نبود، زیرا خبرنگاران زيادي شهيد شدند، يا بدون اتهام دستگیر شدند، دفاتر نمايندگي آنان تعطیل شدند این کانال در سال 1996 راه اندازی شد و برای اولین بار عرب ها را قادر ساخت تا رقیبی واقعی ایجاد کنند. به کانال های بین المللی مانند "بی بی سی" و "سی ان ان". در سالهای اول، این کانال از پخش چند ساعتی( شش ساعت)، عبور كرد و بدون وقفه پخش شد و تمام قاره ها را تحت پوشش قرار داد. این کانال به سرعت ابتکار عمل را برای ایجاد وب سایت الجزیره نت برای همگام شدن با پیشرفتی که در زمینه رسانه با اهمیت و گسترش روزافزون اینترنت مشاهده می شود، به دست گرفت.

همزمان با موفقیت چشمگیری که این کانال به لطف پوشش انحصاری و پوشش موضوعاتی که برای چندین دهه به عنوان «تابو» به ویژه در جهان عرب بودند و سخن گفتن در مورد آنان ممنوع بود به دست آورد، گسترش يافت؛ و به یک شبکه رسانه ای تبدیل شد. کانال ها و مراکز، از جمله: مستند، انگلیسی، الجزیره زنده، الجزیره برای کودکان، و الجزیره ورزشی (بعدا ورزش "ورزش")، مرکز آموزش و توسعه الجزیره، مرکز مطالعات الجزیره، سپس الجزیره. الجزیره آمریکا، الجزیره ترک و الجزیره بالکان و...

برنامه ها

الجزیره - علاوه بر پوشش خبری انحصاری و متمایزش - با پخش برنامه هایی که جهان عرب را فراگرفت، بر واقعیت سیاسی اعراب تأثیر گذاشت؛ برنامه هايي چون «بلا حدود»، «شاهد علي العصر»، « الاتجاه المعاكس»، «في العمق»، «من واشنطن»، «ماوراء الخبر»، «الواقع العربي»، «حديث الثورة»، «لقاء الخاص»، «لقاء اليوم»، «برنامج المرصد»، «عالم الجزيرة» و...

+ نوشته شده در شنبه نوزدهم خرداد ۱۴۰۳ ساعت 12:22 توسط حیدر غلامی  | 

به بهانه ی روز جهانی مسجد...
ما را در سایت به بهانه ی روز جهانی مسجد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : souraharala بازدید : 4 تاريخ : چهارشنبه 13 تير 1403 ساعت: 19:33